hjemhushave.dk

Jons opskrift på kakaomørdej

Kakaomørdej er en alsidig dej, der kan bruges til mange forskellige ting. Du kan bruge den som bund til en sød desserttærte eller til at udstikke småkager af. Men vidste du, at du også kan bage mørdejen og bygge et flot julehus ud af den? Du kan udskære dejen som vægge og bruge glasur til at holde siderne sammen, så du kan skabe dit eget lille, dekorative julehus.

Ingredienser til kakaomørdej

  • 340 g hvedemel
  • 60 g kakao
  • 150 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 240 g smør, koldt
  • 2 hele æg

Sådan laver du mørdej

  1. Blend mel, kakao, flormelis, smør og salt sammen i en foodprocessor.
  2. Saml dejen ved hjælp af æg, pak den ind i husholdningsfilm og læg den på køl i 2-3 timer eller indtil den er helt kold og fast.
  3. Udrul dejen på et bord drysset med lidt mel og vend og drej dejen ofte, så den ikke klistrer fast til bordet. Rul den så tyndt som muligt (ca. 0,5 cm tyk) uden at den bliver for svær at løfte fra bordet.
  4. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  5. Udskær din mørdej til passende størrelser (fx laver du 4 stykker, der kan fungere som vægge til din juledekoration) og bag dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Bag dem i 12-15 minutter, indtil de begynder at se mørke og bagte ud. Det kan være lidt svært at se, når de er mørke i farven i forvejen – men farven vil alligevel ændre sig, når den er færdigbagt.
  7. Afkøl dem på en rist og saml/pynt med glasur.

Ingredienser til citronglasur

  • 2 pasteuriserede æggehvider
  • 1 tsk. citronsaft eller eddike
  • 5-6 dl flormelis
  • Evt. pastafarve (hvis du har lyst)

Sådan laver du citronglasur

  1. Kom æggehvider og citronsaft i en skål og tilsæt ca. 1 dl flormelis ad gangen, indtil du har en tyktflydende glasur.
  2. Glasuren kan farves med pastafarve.
  3. Kom glasuren i en sprøjtepose eller et kræmmerhus, klip et lille hul og pynt.

Med denne opskrift kan du skabe dit eget kreative julehus ved hjælp af kakaomørdej og citronglasur. Lad din fantasi løbe fri og skab et unikt julehus, der vil imponere dine gæster.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan kan kakaomørdej bruges i en desserttærte?

Kakaomørdej kan bruges som bund til en sød desserttærte. Du kan rulle dejen ud, forme den efter formen og bage den i ovnen, inden du tilføjer fyldet.

Hvad er de ingredienser, der skal bruges til kakaomørdej?

For at lave kakaomørdej skal du bruge 340 g hvedemel, 60 g kakao, 150 g flormelis, 1 knivspids salt, 240 g koldt smør og 2 hele æg.

Hvordan laver jeg kakaomørdej?

For at lave kakaomørdej blander du mel, kakao, flormelis, smør og salt sammen i en foodprocessor. Derefter samler du dejen ved hjælp af æggene, pakker den ind i husholdningsfilm og sætter den på køl i 2-3 timer, indtil den er kold og fast. Til sidst ruller du dejen tyndt ud på et bord drysset med mel og skærer den til i passende størrelser.

Hvorfor er det vigtigt at rulle dejen tyndt ud?

Det er vigtigt at rulle dejen tyndt ud, så den bliver sprød og ikke for tung. En tykkere dej kan være svær at løfte fra bordet og kan også tage længere tid at bage i ovnen.

Hvad er den anbefalede bage temperatur for kakaomørdej?

Den anbefalede bage temperatur for kakaomørdej er 175 grader varmluft.

Hvor lang tid skal kakaomørdej bage?

Kakaomørdej skal bage i 12-15 minutter, indtil den begynder at se mørk og bagt ud.

Hvordan laver jeg citronglasur?

For at lave citronglasur, kombinerer du pasteuriserede æggehvider og citronsaft i en skål. Tilsæt ca. 1 dl flormelis ad gangen, indtil du opnår en tyktflydende glasur. Du kan også tilføje pastafarve for at farve glasuren efter ønske.

Hvordan pynter jeg med citronglasur?

Du kan komme citronglasur i en sprøjtepose eller et kræmmerhus, klippe et lille hul og pynte din kakaomørdej med glasuren.

Hvor længe kan kakaomørdej opbevares?

Kakaomørdej kan opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet i op til en uge.

Hvad er en alternativ anvendelse af kakaomørdej?

Udover at bruge kakaomørdej til en desserttærte eller julehus, kan du også udstikke småkager af dejen og bage dem separat.

Andre populære artikler: Sådan dyrker du selv chiliGuide til at forstå adfærd hos katteBrombærcrumble med æble og mandlerBorddækning: Blomstrende påskebord med dekorative æggeskallerStaudebedet i aprilRosenkalender: En guide til at pleje dine rosenbed i januarHavens fugle i oktoberGentiana: En skønhed perfekt til havekrukkenBoliginteriør: Pynt hjemmet op med fade og kasser i unika-træPasning af ananasplante (antisnorkeplante)Dyrkning af spinat: Gode råd til succesfuld dyrkningPasning af skægagameHaven i januar: 5 gøremål for en velplejet haveJons glaskålsravioli med persille og ricottaNem og hjemmelavet hybenmarmeladeGode råd til alle slags fisk: Pasning af ægte amerikanske tetraer12 luftrensende planter til hjemmetFejr påsken med blomster og smuk borddækningSådan beskærer og udtynder du et frugttræBoliginteriør: Pynt hjemmet op med fade og kasser i unika-træ