Jons glaskålsravioli med persille og ricotta
Denne artikel er skrevet af Jon Edlund, der nok er bedst kendt fra sin deltagelse i Den Store Bagedyst. Det er ingen hemmelighed, at Jon er meget passioneret omkring mad og kager, og i denne artikel giver han sit bud på, hvad du kan lave med glaskål fra haven.
Ravioli med glaskål, ricotta, urter og hasselnødder
En grøn, lækker og rimelig blæret ret. Det kan godt lyde en smule fancy, men den er virkelig nem at lave! Det kræver nærmest ingen forberedelse. Det er faktisk bare at samle retten! Den fungerer super godt som en let og frisk sommerforret, da den bare er sprængfyldt med smag og crunch fra alle de friske råvarer. Og det er selvfølgelig meningen, den skal spises kold – så retten kan også sagtens laves flere timer i forvejen eller serveres direkte.
Du skal bruge
- 1 glaskål
- 2-3 spsk. ricottaost
- 1-2 spsk. revet parmesanost (eller anden hård ost)
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 økocitron
- En lille smule olivenolie
- Lidt salt og peber
- En lille håndfuld hasselnødder
- 1 dl fløde
- Saften af 1/2 citron
- Friske urter til at pynte med (fx persille, dild, kørvel)
Sådan gør du
- Skræl det yderste af skallen på din glaskål. Riv den derefter fint på et mandolinjern – du kan også skære det i hånden med en skarp kniv, bare skær det så tyndt som muligt. Husk: Der skal 2 skiver glaskål til én ravioli.
- Kog 0,5 liter vand og hæld 1 tsk. salt heri – når vandet koger, kommer du alle dine glaskålsskiver i og lader dem stå i 1-2 minutter. Mærk efter til de er blevet bløde og medgørlige – ellers lad dem trække 1 minut mere. Si vandet fra og skyl skiverne under en kold hane for at standse kogningen. Læg dem på et stykke køkkenrulle for at tørre dem.
- Riv din parmesanost fint og hak persillen. Bland det sammen med din ricottaost, lidt revet citronskal, lidt citronsaft, lidt olivenolie og smag til med salt og peber. Stil til side.
- Rist hasselnødderne imens på en varm stegepande i nogle minutter, til de har fået lidt farve. Afkøl dem og hak dem groft. Bland derudover 1 dl fløde sammen med saften fra 1/2 citron og stil til side.
Så er det tid til anretning
Læg én skive glaskål på din tallerken og læg en lille klat ricottafyld ovenpå. Placér endnu en skive glaskål ovenpå og tryk det forsigtigt ned over, så det lukker hele vejen rundt. Anret 3-4 ravioli pr. person. Drys med hakkede hasselnødder, et par teskeer af den syrnede flødesauce og top med en masse friske krydderurter. Hæld evt. lidt olivenolie og salt henover til sidst.
Bon appetit!
Ofte stillede spørgsmål
Hvem er forfatteren til denne artikel om Jons glaskålsravioli med persille og ricotta?
Hvad er særligt ved raviolien med glaskål, ricotta, urter og hasselnødder?
Hvad er de nødvendige ingredienser til denne opskrift?
Hvordan forbereder man glaskålen til raviolien?
Hvordan forbereder man fyldet til raviolien?
Hvordan forbereder man hasselnødderne?
Hvordan laver man flødesaucen til raviolien?
Hvordan anretter man raviolien med glaskål, ricotta, urter og hasselnødder?
Hvornår kan man nyde denne ravioli?
Kan man se flere opskrifter fra Jon Edlund?
Andre populære artikler: Skab en smuk vandhave i kar og krukker • Sådan gør du havedammen klar til foråret • Udplantning og pasning af floks • Udplantning og pasning af høstanemone • Pasning af violinfigen (Ficus lyrata) • Sådan holder juletræet længere • Pasning af Yemenkamæleon • De bedste vandplanter til havedammen • Vinterhårdføre kamelia: En guide til dyrkning af Camellia japonica-sorter • Juice med gulerod, æble og ananas – En sund og lækker opskrift • En omfattende guide til brunkager – den perfekte julefavorit • Udplantning og pasning af akeleje • Efterårets svampejagt i naturen • Havens fugle i februar • 7 tips til frostsikring af havekrukker • Sådan bekæmper du hårboller hos din kat • Staudebed: Udplantning og pasning af valmuer • Græsgraffiti gør græsplænen til en legeplads • Udplantning og pasning af brudeslør • Før du får hund