hjemhushave.dk

Brombærcrumble med æble og mandler

Brombærcrumble med æble og mandler er en fantastisk dessert, der kombinerer bagte frugter med knasende mandler og marcipan. Denne nemme opskrift vil få dine smagsløg til at danse, og du kan servere den med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum for at fuldende oplevelsen. Læs videre for at lære, hvordan du laver denne lækre brombærcrumble med æble.

Ingredienser

  • 250 g brombær (frosne eller friske)
  • 2 æbler
  • 100 g hvedemel
  • 50 g rørsukker
  • 100 g smør
  • 100 g marcipan
  • 50 g mandler

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200⁰C, inden du går i gang med din crumble.
  2. Hak mandlerne groft og smuldr marcipanen.
  3. Skær smørret i tern og smuldr det ned i hvedemelet i en skål.
  4. Tilsæt rørsukker, mandler og marcipan, og bland det hele godt sammen.
  5. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i tynde både.
  6. Fordel først æblebådene i en tærteform og derefter dine brombær.
  7. Smuldr afslutningsvist din crumble ovenpå.
  8. Bag brombærcrumblen i ovnen i ca. 30 minutter, indtil æblerne er møre og crumblen er gylden.

Tips og variationer

Du kan altid tilpasse denne opskrift efter årstidens frugter og bær. For eksempel er jordbær og rabarber en klassisk kombination. Hvis du ønsker en lidt sundere udgave af crumblen, kan du iblande lidt havregryn i dejen.

Servering

Du kan servere brombærcrumblen med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum. Den søde og syrlige smag af de bagte frugter, den sprøde crumble og det knasende mandler vil helt sikkert imponere dine gæster.

Brombærcrumble med æble og mandler er min absolutte yndlingsdessert. Den er så nem at lave, og smagen er bare himmelsk! – Anne, dessertelsker

Så hvad venter du på? Prøv denne lækre opskrift på brombærcrumble med æble og mandler i dag og forkæl dine smagsløg med en himmelsk dessertoplevelse.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er opskriften på brombærcrumble med æble og mandler?

For at lave brombærcrumble med æble og mandler skal du bruge 250 g brombær (frosne eller friske), 2 æbler, 100 g hvedemel, 50 g rørsukker, 100 g smør, 100 g marcipan, og 50 g mandler. Du skal også forvarme ovnen til 200⁰C. Hak mandlerne groft og smuldr marcipanen. Skær smørret i tern og smuldr det ned i hvedemelet i en skål. Tilsæt rørsukker, mandler og marcipan, og bland det hele godt sammen. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i tynde både. Fordel først æblebådene i en tærteform og derefter dine brombær. Smuldr afslutningsvist din crumble ovenpå. Bag brombærcrumblen i ovnen i ca. 30 minutter, til æblerne er møre og crumblen gylden.

Hvad kan brombærcrumblen serveres med?

Brombærcrumblen kan serveres med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum. Du kan vælge at servere den med det, du bedst kan lide.

Kan jeg tilpasse opskriften efter årstidens frugter og bær?

Ja, du kan altid tilpasse opskriften efter årstidens frugter og bær. For eksempel er jordbær og rabarber en klassisk kombination, som kan bruges i stedet for brombær.

Kan jeg lave en sundere udgave af crumblen?

Hvis du ønsker en lidt sundere udgave af crumblen, kan du iblande lidt havregryn. Dette vil tilføje en ekstra fiber og næring til desserten.

Hvordan forvarmer jeg ovnen til 200⁰C?

For at forvarme ovnen til 200⁰C skal du indstille ovnen til denne temperatur inden du går i gang med crumblen. Dette kan typisk gøres ved at dreje på ovnens temperaturknapper eller trykke på de relevante knapper på ovnens kontrolpanel.

Hvordan hakker jeg mandlerne groft?

Du kan hakke mandlerne groft ved at bruge en skarp kniv og skære dem i mindre stykker. Hvis du ønsker mere ensartede stykker, kan du også bruge en blender eller en foodprocessor til at hakke mandlerne groft.

Hvordan smuldrer jeg marcipanen?

Du kan smuldre marcipanen ved at bruge en gaffel eller dine fingre til at smuldre den i mindre stykker. Marcipanen skal være i små stykker, så den blander sig godt med resten af crumble-blandingen.

Hvordan skærer jeg æblerne i tynde både?

For at skære æblerne i tynde både skal du først skrælle dem og fjerne kernehuset. Derefter kan du skære dem i lange, tykke skiver og derefter skære hver skive i tynde trekanter eller bådformede stykker.

Kan jeg bruge frosne brombær i opskriften?

Ja, du kan bruge både friske brombær og frosne brombær i opskriften. Hvis du bruger frosne brombær, behøver du ikke at tø dem op først – du kan blot fordele dem i tærteformen som anvist.

Hvordan ved jeg, om brombærcrumblen er færdig?

Brombærcrumblen er færdig, når æblerne er møre og crumblen er gylden. Du kan teste æblernes mørhed ved at stikke en kniv eller tandstik i dem – hvis de glider let igennem, er de færdige. Crumblen skal være gyldenbrun og sprød. Bageprocessen tager normalt omkring 30 minutter, men det kan variere afhængigt af ovnens præcision og den ønskede konsistens.

Andre populære artikler: Hent din pasningsvejledning til kanthovedeleguanGør haven spændende med haverumPasning af stuehortensiaPasning af kaffeplante (Coffea arabica)Udplantning og pasning af blåbærSådan klipper du kattens negle6 grunde til, at alle burde have et drivhusHent din pasningsvejledning til kaledoniske gekkoerSmuldrekage med marcipan, rabarber og hvid chokoladeSkab et smukt og miljøvenligt regnbed7 grønne planter til badeværelsetBrombærcrumble med æble og mandlerHent din pasningsvejledning til mågefinke27 Historiske BuskroserHent din pasningsvejledning til mågefinkeHent din pasningsvejledning til grå jacoSådan laver du en børnevenlig køkkenhaveSådan laver du en overdådig blomsterkransBring naturen ind med duftende stueplanterOpskrifter: En Guide til Planten