Brombærcrumble med æble og mandler
Brombærcrumble med æble og mandler er en fantastisk dessert, der kombinerer bagte frugter med knasende mandler og marcipan. Denne nemme opskrift vil få dine smagsløg til at danse, og du kan servere den med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum for at fuldende oplevelsen. Læs videre for at lære, hvordan du laver denne lækre brombærcrumble med æble.
Ingredienser
- 250 g brombær (frosne eller friske)
- 2 æbler
- 100 g hvedemel
- 50 g rørsukker
- 100 g smør
- 100 g marcipan
- 50 g mandler
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200⁰C, inden du går i gang med din crumble.
- Hak mandlerne groft og smuldr marcipanen.
- Skær smørret i tern og smuldr det ned i hvedemelet i en skål.
- Tilsæt rørsukker, mandler og marcipan, og bland det hele godt sammen.
- Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i tynde både.
- Fordel først æblebådene i en tærteform og derefter dine brombær.
- Smuldr afslutningsvist din crumble ovenpå.
- Bag brombærcrumblen i ovnen i ca. 30 minutter, indtil æblerne er møre og crumblen er gylden.
Tips og variationer
Du kan altid tilpasse denne opskrift efter årstidens frugter og bær. For eksempel er jordbær og rabarber en klassisk kombination. Hvis du ønsker en lidt sundere udgave af crumblen, kan du iblande lidt havregryn i dejen.
Servering
Du kan servere brombærcrumblen med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum. Den søde og syrlige smag af de bagte frugter, den sprøde crumble og det knasende mandler vil helt sikkert imponere dine gæster.
Brombærcrumble med æble og mandler er min absolutte yndlingsdessert. Den er så nem at lave, og smagen er bare himmelsk! – Anne, dessertelsker
Så hvad venter du på? Prøv denne lækre opskrift på brombærcrumble med æble og mandler i dag og forkæl dine smagsløg med en himmelsk dessertoplevelse.
Ofte stillede spørgsmål
Hvad er opskriften på brombærcrumble med æble og mandler?
Hvad kan brombærcrumblen serveres med?
Kan jeg tilpasse opskriften efter årstidens frugter og bær?
Kan jeg lave en sundere udgave af crumblen?
Hvordan forvarmer jeg ovnen til 200⁰C?
Hvordan hakker jeg mandlerne groft?
Hvordan smuldrer jeg marcipanen?
Hvordan skærer jeg æblerne i tynde både?
Kan jeg bruge frosne brombær i opskriften?
Hvordan ved jeg, om brombærcrumblen er færdig?
Andre populære artikler: Hent din pasningsvejledning til kanthovedeleguan • Gør haven spændende med haverum • Pasning af stuehortensia • Pasning af kaffeplante (Coffea arabica) • Udplantning og pasning af blåbær • Sådan klipper du kattens negle • 6 grunde til, at alle burde have et drivhus • Hent din pasningsvejledning til kaledoniske gekkoer • Smuldrekage med marcipan, rabarber og hvid chokolade • Skab et smukt og miljøvenligt regnbed • 7 grønne planter til badeværelset • Brombærcrumble med æble og mandler • Hent din pasningsvejledning til mågefinke • 27 Historiske Buskroser • Hent din pasningsvejledning til mågefinke • Hent din pasningsvejledning til grå jaco • Sådan laver du en børnevenlig køkkenhave • Sådan laver du en overdådig blomsterkrans • Bring naturen ind med duftende stueplanter • Opskrifter: En Guide til Planten