hjemhushave.dk

Cheesecake med mynte, lime og hindbærgelé

Denne opskrift på cheesecake med mynte, lime og hindbærgelé er udviklet af den passionerede madentusiast Isabella fra Bellas Madunivers. Isabella deler sin kærlighed til mad og opskrifter med sine følgere på sin blog. Cheesecaken kombinerer en sprød kiksebund, en cremet ostecreme med smag af mynte og lime, samt en frisk hindbærgelé. Resultatet er en lækker og forfriskende cheesecake med fantastiske smagsnuancer.

Ingredienser

  • 310 g digestivekiks
  • 130 g smør
  • 5 blade husblas
  • 70 g sukker
  • En håndfuld mynte
  • 450 g skyr
  • 200 g smøreost
  • 3,5 dl fløde
  • Saften fra 2 lime
  • Skallen fra 1 lime
  • 3 blade husblas
  • 2 dl vand
  • 170 g frosne hindbær
  • 60 g flormelis

Fremgangsmåde

Bunden

  1. Knus kiksene i en minihakker.
  2. Smelt smørret og bland det sammen med de knuste kiks.
  3. Foren bunden af en springform med bagepapir.
  4. Pres kiksemassen ned i bunden af springformen og mase den flad med bunden af et glas eller lignende.

Ostecremen

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Blend mynte og sukker i en minihakker og kom det i en skål.
  3. Tilsæt skyr, smøreost, saften og skallen fra lime i skålen og bland det godt sammen.
  4. Pisk fløden til en let pisket skum i en separat skål.
  5. Smelt husblassen i en gryde og bland først 3 spsk. af ostecremen i husblassen.
  6. Tilsæt resten af ostecremen lidt ad gangen og rør grundigt.
  7. Vend flødeskummet i cremen og hæld blandingen over kiksebunden.
  8. Brug en paletkniv til at glatte toppen af ostecremen.
  9. Stil cheesecaken på køl.

Hindbærgelé

  1. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand.
  2. Kom vand og frosne hindbær i en gryde og bring det i kog.
  3. Tilsæt flormelis og sluk for varmen.
  4. Si hindbærsaucen for hindbærstykker og kom det tilbage i gryden.
  5. Vrid husblassen og kom den i hindbærsaucen, lad den smelte.
  6. Lad hindbærsaucen køle af til stuetemperatur, inden den hældes på cheesecaken.
  7. Hæld forsigtigt hindbærgeléen på kagen for at undgå at ødelægge ostecremen.
  8. Stil cheesecaken på køl i ca. 5-6 timer eller natten over, inden den serveres.

Pynt

Pynt cheesecaken med friske hindbær, frysetørret hindbær, guldstøv og skiver af lime. Du kan også tilføje små myntekviste for ekstra dekoration. Dine gæster vil uden tvivl blive imponerede af denne smukke og velsmagende cheesecake.

Prøv denne opskrift på cheesecake med mynte, lime og hindbærgelé, og oplev den friske og forførende smagskombination. Denne cheesecake er perfekt til enhver lejlighed og vil med sikkerhed glæde både dig og dine gæster.

Andre populære artikler: Klatreplanter: Udplantning og pasning af tobakspibeplante3 idéer til DIY-julepynt med børneneBolig – En Blomstrende StueplanteLækker opskrift på hyldebærsaftHent din pasningsvejledning til afrikanske og asiatiske cichliderDyrkning af jordskokkerDIY Sommerlig borddækning med gule blomsterUdplantning og pasning af dværgsyrenBlomstrende påskebord med dekorative æggeskallerHent din pasningsvejledning til præriehundDIY Sommerlig borddækning med gule blomsterSkab vinterhygge med kalanchoe fra QueenAnlægning af ny græsplæneHent din pasningsvejledning til sugemallerRosas opskrift på vaniljekranseDIY og kreativ jul: Adventskrans i monokromt luksuslookBolig – En Blomstrende StueplanteHaven i juli – 5 gøremål for en smuk og produktiv haveKatten – Adfærd og EgenskaberHent din pasningsvejledning til natalmus